PRP / Stamcellsbehandling

PRP eller stamcellsbehandling är en föryngrande behandling som syftar till att få nytt liv i huden genom att stimulera cellförnyelsen i cellerna. Hudens struktur blir ungdomligare, fastare, mer elastisk och får mer lyster. PRP används också för behandling av hårbotten där syftet är att förhindra att håret blir tunnare eller återuppliva avtagande hårväxt.

Hur fungerar det
I blodet finns blodkroppar kallade trombocyter. De har till uppgift att stoppa blödningar i kroppens kärl genom att täppa igen skadan. Här finns också tillväxtfaktorer och stamceller som stimulerar tillväxt och cellförnyelse av bland annat kollagen och elastin som finns naturligt i huden. När PRP, som är en förkortning av Platelet Rich Plasma och som översatt betyder blodplättsrik plasma, injiceras i huden ökar läkningsprocessen av exempelvis åldrad/skadad hud.

Hur går behandlingen till
En viss mängd blod tas från klienten som ett vanligt blodprov. Blodet samlas i specifika sterila rör med stabiliseringsfaktor och fuktboost. Röret eller rören med blodet centrifugeras sedan för att separera plasman från blodet. PRP (plasman) injiceras sedan i huden i de specifika områden som ska behandlas eller i ett större område där hudstruktur ska förbättras. Beroende på hur många eller stora områden som ska behandlas tas olika mängd blod. Rekommendationen är att göra en till tre behandlingar i en serie. Det finns ingen övre gräns för hur många behandlingar du kan göra med för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar och sen underhålla det ca en gång per år. Din behandlare kommer att gå igenom ditt det med dig innan behandlingen eller vid en konsultation. Områden som kan behandlas:

Ansikte, hals, dekolltage, händer, armar, celluliter och bristningar.

Fördelar med PRP:

Det är en säker behandling.
PRP som injiceras är kroppseget.
Minimal risk för infektion. Ingen risk för klumpar eller asymmetri
Ingen risk för allergi
Behandlingen är naturlig
Långvariga resultat
Flexibel behandling, PRP kan användas som mesoterapi eller tillsammans med microneedling.

Boka din behandling direkt online eller 08-664 17 52